Despre BURSA AUTO "e-IMPACT"
AGENTIA "e-IMPACT  Auto" - Agentie de intermedieri vanzari auto cu peste 15 ani experenta, practica servicii de intermediere si promovare auto inovative, in masura sa va faciliteze trazactii auto rapide, transparente si corecte.
Agentia a lansat pe piata de profil conceptul de BURSA Auto - Platforma de tranzactionare auto, interactiva, online - bazata pe procedura "CONCURS DE OFERTE COMPETITIVE, cu diminuarea in trepte succesive a pretului de vanzare/.
Folosirea acestei Platforme de tranzactionare - BURSA AUTO"e-IMPACT" - atat de proprietari, atunci cand acestia vand sau inchiriaza o proprietate, cat si de catre potentialii cumparatori , ofera pentru ambele parti ale tranzactiei imobiliare, doar avantaje.
Avantajele proprietarilor sunt descrise in continutul sectiunii " ACORD DE PARTENERIAT. Termeni si Condiții contractuale minime..." de mai jos. Principalul avantaj a potentialilor cumparatori care vor opta pentru cumpararea unei proprietati Auto prin BURSA AUTO "e-IMPACT", este ca ei vor putea avansa oferte de cumparare, direct proprietarilor cu ocazia vizionarilor, sau ulterior on-line, conforme cu convingerile lor privind pretul proprietatilor vizionate, iar evolutia ulterioara a preturului unei proprietati va fi in functie de ofertele date pentru acea proprietate de urmatorii potentiali cumparatori/chiriasi. Practic pretul de vanzare a unei proprietati  auto va fi stabilit de piata prin confruntarea in cadrul bursei, a ofertelor competitive date de potentialii cumparatori . Proprietarii nu vor mai putea sa-si impuna unilateral pretul propriu, pret care de cele mai multe ori este mult supraevaluat fata de piata reala.
Aceasta BURSA functioneaza pe prezentul site specializat  www.bursa-auto.com

                                                                                               ACORD DE PARTENERIAT

Termeni si Condiții contractuale minime privind inscrierea si tranzactionarea(vanzarea) unei proprietati la "BURSA Auto "e-IMPACT"


Inscrierea on-line, sau direct la agentie, de catre proprietar/proprietari sau imputernicit a unei proprietati auto la BURSA AUTO "e-IMPACT", - site : www.bursa-auto.com - in vederea vanzarii prin intermediul acestei platforme de tranzactionare este supusa unor taxe de tranzactie/tranzactionare sau unor comisioane percepute de Agentia "e-IMPACT  AUTO", descrise in sectiunea "TAXE si COMISIOANE".
Prin inscrierea unei proprietati la bursa, in vederea vanzarii , proprietarii proprietatilor respective, accepta intrarea voluntara intr-un parteneriat liber consimtit cu BURSA AUTO"e-IMPACT" pentru o perioada de minim 12 luni, pentru situatia vanzarii unei proprietati.
Pretul initial de vanzare sau inchiriere - de acceptare ferma a tranzactiei(PV-AT sau PI-AT), pentru o proprietate, este stabilit liber de catre proprietar. Daca in procesul initial de ofertare, in primele 30 de zile de la inscrierea proprietatii la bursa, se primesc oferte ferme de cumparare sau inchiriere in marja de 10 % sub pretul initial stabilit de proprietar, atunci proprietarul poate sa creasca pretul de vanzare  a proprietatii, crestere care nu poate fi  insa, mai mare de 10 %.
 
Pentru a inscrie o proprietate spre vanzare la BURSA AUTO "e-IMPACT", sunt insa necesare intrunirea unor conditii minime:
- inscrierea unei proprietati la bursa trebuie sa fie facuta de catre proprietarul real si cert(sau de catre unul dintre coproprietari cu acordul celorlanti coproprietari), la agenție, sau online folosindu-se formularul ce se deschide la selectarea meniului „Inscrieti proprietatea dvs. la BURSA”;
- la vanzare - proprietatea sa fie libera de orice sarcina, sa aiba documente clare si corecte de proprietate. In dovedirea acestui fapt la inscrierea la bursa, unul din fisierele transmise spre site-ul www.bursa-auto.com, va contine imaginea scanata sau foto dupa cartea de indentitate si certificatul de imatriculare a autovehicolui respectiv;
- proprietarul sau coproprietarii proprietatii ce urmeaza sa fie inscrisa la bursa, trebue sa fie de acord in principiu, cu urmatoarele:
a) datele initiale transmise spre publicare pe site trebue sa fie complete si reale;
b) asumarea obligatiei de a completa o fisa( primita de la noi) de evidenta a ofertelor competitive(de cumparare) primite de la orice client cumparator sau chirias venit sa-i vizioneze proprietatea si transmiterea operativa prin e-mail, spre site a informatiilor despre ofertele ferme primite, care se incadreaza in marja de ofertare. In acele localitati unde BURSA AUTO "e-IMPACT", are agenti(brokerI auto) proprii sau colaboratori, proprietarul se obliga sa invite agentul(brokerul Auto) ce se ocupa de accea proprietate, la orice vizionare a proprietatii, de catre orice potential cumparator ;
c) asumarea obligatiei ca in situatia prezentarii personale sau de catre un mandatat al sau a autovehicolui in vederea vanzarii, catre potentiali clienti cumparatori , sa transmita pe orice canal de comunicare(e-mail, telefon, SMS, whatapp, etc, numele si prenumele, numele de telefon , pozitia acestora ca nr. crt. pe fisa de evidenta a ofertelor primite (fisa pe care orice proprietar o primeste in format pdf de la Bursa imobiliara),  data vizionarii  si eventuala oferta primita de la acestia pentru proprietatea vizionata;
d) asumarea obligatiei de a insera urmatoarele informatii in orice anunt propriu de promovare pe orice site sau mediu de publicitate si pe bannerul sau sistemul de afisaj afisat pe autovehicul: ” De vanzare prin BURSA AUTO e-IMPACT”,”numarul de telefon al bursei – 0769 825 405” si „ID-ul” sub care s-a inscris proprietatea la BURSA;
e) asumarea obligatiei de a scadea succesiv pretul initial de vanzare, de regula cu 5 % (sau cu minim 2.5 %), la fiecare 3(trei), 6(sase) sau 12(doisprezece) luni(functie de natura proprietatii si de alegerea proprietarului) - pentru vanzare, asta doar daca in perioada respectiva nici un potential cumparatori  nu a facut o oferta ferma de cumparare in marja de 20 % sub pretul de vanzare  - acceptare ferma a tranzactiei. Aceste scaderi vor continua, la fiecare termen ales, pana cand proprietatea se va vinde , sau pana cand procentul total al scaderilor, va cumula 15 % din pretul de vanzare sau inchiriere stabilit initial.
Avantajele inscrierii si tranzactonarii proprietatii dvs. la BURSA AUTO "e-IMPACT":
- promovare gratuita, profesionista, pe site-ul propriu "www.bursa-auto.com" - BURSA AUTO"e-IMPACT" - solutie unica pe piata de profil, a anunturilor privind vanzarea  proprietatii dvs.;
- promovarea optionala, gratuita a proprietatii dvs. pe cele mai mari si cunoscute site-uri auto :auto.ro, best auto.ro,  Publi24, Anuntul.ro, etc. Acest serviciu este oferit gratuit pentru proprietatile a caror proprietari isi asuma ei, la inscriere, obligatia de a plati taxa de tranzactie/tranzactionare unica sau pentru acei proprietari care dau dovada intelegerii sistemului promovat de noi si care incep sa transmita spre site-ul nostru ofertele primite(in marja de ofertare stabilita - 20% sub pretul de vanzare sau  stabilit initial de proprietari), de la orice potential cumparator, venit pe orice cale, care ii vizioneaza proprietatea ;
- pe site-ul bursei "www.bursa-auto.com" , vi se va aloca o pagina de descriere completa a proprietatii dvs. de vanzare, indetificata cu un ID, pagina ce va ramane activa pe intreaga perioada de colaborare;
- proprietarii vor primi (direct, prin e-mail, sau curier) o fisa de evidenta si gestionare a ofertelor primite de la orice client cumparator ce va vizioneaza proprietatea, fisa ce va fi pastrata la proprietate intr-un dosar sau o mapa plic, unde ar fi indicat sa pastrati si documentele proprietatii(in original sau in copii), necesare unei eventuale aprofundari a negocierilor cu clientii cumparatori. Deasemenea veti primi prin e-mail, modelul unor carti de vizita(format pdf) , personalizate cu ID proprietatii dvs. de pe site, cu un cod QR de acces rapid la continutul anuntului de pe site si cu numele si numarul dvs. de telefon. Aceste carti de vizita vor fi printate de dvs. la orice centru de copiere color si le veti imana oricarui client cumparator  caruia i-a placut proprietatea dvs. si care va propus o oferta mai mica de cumparare/inchiriere cu ocazia vizionarii, sau care urmeaza sa va propuna ulterior online oferta;
- clientii cumparatori sau care va vizioneaza proprietatea, pe baza informatiilor primite de la persoana care prezinta proprietatea spre vizionare si pe baza celor inscrise pe cartile de vizita primite, pot oricand sa oferteze online sau telefonic, fie sa isi imbunatateasca oferta deja data, fie sa intre in competitie prin procedura "CONCURS DE OFERTE" promovata de noi, cu alti clienti competitori interesati de proprietatea dvs.
Practic prin intermediul BURSEI AUTO "e-IMPACT" si setului de proceduri specifice, promovat de noi, dumneavoastra in calitate de proprietar, puteti sa obtineti pe proprietatea dvs., destinata vanzarii, pretul de vanzare  maxim posibil generat de piata. De multe ori, in practica, pretul obtinut efectiv pe o propietatea vanduta  prin acest sistem, a fost mai mare decat pretul initial cerut de proprietar pentru vanzarea acelei proprietati.


Despre TAXE si COMISIOANE

Daca proprietatea auto inscrisa online de proprietar(sau de terti, cu acordul proprietarului sau a proprietarilor), la BURSA AUTO "e-IMPACT", se va vinde , fara aportul direct pe teren sau la sala a unui agent auto al agentiei, in perioada de valabilitate a acordului de parteneriat, cu orice client cumparator sau chirias(venit sau nu prin agentie), atunci agentia este indreptatita sa incaseze de la proprietar, o taxa de tranzactie/tranzactionare în cuantum fix, egala cu c/v in lei, curs BNR, a  30(treizeci) euro, indiferent de valoarea proprietatii, sau de pretul de vanzare  a proprietatii. Pentru tranzactiile efectuate  la distanta, fara aportul direct al agentiei, clientii cumparatori sau chiriasi nu platesc Agentiei "e-IMPACT", nici o taxa de tranzactie sau comision.
Dacă o proprietate inscrisa la bursa, se va vinde/inchiria(aplicandu-se procedurile specifice), peste pretul de rezerva-acceptare ferma a tranzactiei, valabil la data tranzactiei, agentia va fi indreptatita sa primeasca sub forma de comision, suplimentar taxei de tranzactie/tranzactionare, 30 % din suma obtinuta în plus, diferenta de 70 % revenind proprietarului.
Pentru proprietatile pentru care Agentia, prin agentii proprii sau colaboratori, ajuta proprietarul in vederea inscrierii efective a proprietatii la bursa si, presteaza unul sau mai multe servicii specifice unei agentii clasice(consultanta auto, evaluare sumara a proprietatii, efectuarea de fotografii in vederea afisarii lor pe site-urile de promovare, insotirea sau aducerea clientilor cumparatori  la proprietate, negocierea prealabila a pretului, organizarea de sedinte de ofertare la sala, asistenta specifica a proprietarului privind procurarea documentelor necesare vanzarii, etc.), agentia prin agentii proprii sau colaboratori, va fi indreptatita sa perceapa de la proprietar, o taxa de tranzactie/tranzactionare de 1(unu) % din pretul initial stabilit de proprietar sau din pretul valabil de vanzare ferma scazut ulterior, dar nu mai mica de 50(cincizeci) euro. 
Pentru tranzactiile de vanzare sau de inchiriere a unei proprietati in care Agentia se implica in mod direct, agentia va percepe de la clientii cumparatori in momentul intelegerii ferme intre parti  si platii garantiei privind efectuarea ferma a tanzactiei,  o taxa(comision) egala cu cea perceputa proprietarului deci de 1%  din valoarea tranzactiei dar nu mai mica de 20 Euro- la tranzactiile de vanzare. Aceeasi taxa(comision) se percepe si clientului cumparator, daca acesta apeleaza la agentie, in vederea cumpararii  unei proprietati, care nu este inscrisa la bursa, pe baza de "Acord de parteneriat" semnat, dar accepta sa respecte sistemul si procedurile de ofertare prin procedura CONCURS DE OFERTE, promovata de BURSA AUTO 'e-IMPACT", acesta va plati agentiei o taxa de tranzactie/tranzactionare de 1 %, din pretul de cumparare efective a unei proprietati, sau egala cu c/v in lei , curs BNR, a chriei pentru o luna, pentr Garantia de efectuare ferma a tranzactiei  este de regula egala cu taxa de tranzactie stabilita in contul proprietarului se plateste de clientul cumparator  si se scade din  suma stabilita de efectuare a tranzactiei de vanzare sau inchiriere. 
Denuntarea acordului de parteneriat si retragerea unei proprietati de la bursa poate fi facuta de catre proprietar oricand cu conditia platii de catre acesta, a unei taxe de denuntare/retragere egala cu c/v in lei a sumei de 20(douazeci) Euro, curs BNR, taxa ce compeseaza intr-o oarecare masura, cheltuielile facute de agentie in avans, pentru inscrierea la bursa si promovarea proprietatii respective. Aceasta taxa de denuntare/retragere este datorata de proprietar si în situația în care proprietarul vinde pe cont propriu proprietatea, oricarui client, fără a respecta procedurile bursei, descrise in acest acord de parteneriat.

IMPORTANT : Pentru tranzactiile efectuate la distanța(acolo unde agenția nu are agenți proprii), sau pentru acele proprietati prezentate spre vizionare, doar de catre proprietari sau persoane desemnate de acestia, obligatia calcularii, retinerii si platii efective in contul bancar al Agentiei "e-IMPACT Imobiliare"- SC ELECTRONO-IMPACT SRL - RO46 BTRL RONC RT0V 2897 5901 (RON) deschis la Banca Transilvania, a taxei de tranzactie/tranzactionare unice(datorata de regula de proprietar, daca partile in procesul de negociere a tranzactiei nu stabilesc altfel), aferente efectuarii cu succes a tranzactiei, sau a eventualului comision suplimentar cuvenit agentiei, revine proprietarului. Termenul de plata pentru tranzactiile efectuate la distanta va fi de maxim 5 zile lucratoare de la efectuarea efectiva tranzactiei. Neplata taxei de tranzactie/tranzactionare de catre proprietar in momentul efectuarii tranzactiei, sau nevirarea in contul bancar de catre proprietar, in termen de 5 zile lucratoare de la efectuarea efectiva a tranzactiei, a taxei tranzactie/tranzactionare si a eventualului comision suplimentar datorat, genereaza penalitati de 0.25 % pe zi intarziere din suma datorata, in sarcina proprietarului si da dreptul Agentiei "e-IMPACT  AUTO"- SC ELECTRONO-IMPACT SRL, sa solicite proprietarului daune-interese, prin instanta stabilita prin clauza compromisorie de mai jos, egale cu comisionului standard de 6 % (saselasuta), obtinut in mod obisnuit de agentiilor , pentru tranzactiile de vanzare. Aceleași daune-interese vor putea sa fie cerute de agentie și pentru nerespectarea obligatiilor asumate prin in preambulul acestui acord de parteneriat, punctele b),c), d si e).

CLAUZĂ COMPROMISORIE

1) Dacă soluționarea prin procedura amiabila nu este posibilă, orice litigiu decurgând din sau în legătură cu acest contract(acord), inclusiv referitor la încheierea, executarea ori desființarea lui, se va soluționa prin arbitraj, de către Tribunalul de Arbitraj Judiciar Iași de pe lângă Camera de Arbitraj și Mediere, cu sediul în Mun. Iași, B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt nr.2, bl. B2, colț, tr.1, jud. Iași, în conformitate cu Regulile de procedură arbitrală ale acestei instituții permanente de arbitraj.
(2) Tribunalul arbitral va fi compus dintr-un arbitru unic numit prin acordul părților sau, în lipsa acestui acord, de președintele Tribunalului de Arbitraj Judiciar Iași de pe lângă Camera de Arbitraj şi Mediere. Hotărârea arbitrală este definitivă și obligatorie.
(3) Prezenta clauză compromisorie a fost negociată și inserată în prezentul contract în baza art. 1203 din Codul Civil, art. 549, art. 550 și celelalte prevederi din Codul de procedură civilă privind arbitrajul; reprezintă voința părților, exprimată liber, acceptată şi asumată în mod expres, în scris, părțile contractante fiind pe deplin edificate asupra procedurii de arbitraj convenită pentru soluționarea oricăror neînțelegeri, diferende, litigii etc.

Proprietar/Coproprietari – Parte/parti în acordul de parteneriat :
Tip tranzactie: ͏Vanzare 
Descrierea proprietatii :

Descriere auto de vanzare  :
Nr. Cartii ne indentitate a autovehicului
Pretul initial de vanzare (de acceptare ferma a tranzactiei(PV-AT sau PI-AT)
Domiciliu:
Tel., e-mail:
Taxa de tranzactie/tranzactionare :
Termenul scaderilor succesive a pretului de vanzare :
Data pana cand este valabil Acordul de parteneriat :

Am luat la cunoștința, sunt de acord și îmi asum Termeni si Condiții contractuale minime privind inscrierea si tranzactionarea(vanzarea sau inchirierea), unei proprietati la "BURSA AUTO "e-IMPACT" si toate clauzele din acest 

0

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe aici

Inchide